Superkrachten voor je hoofd (2024) recensie, (2024)

Superkrachten voor je hoofd (2024) recensie, (1)Regie: Dylan Haegens | 92 minuten | familie | Acteurs: Finn Vogels, Elise Schaap, Bas Hoeflaak, Dylan Haegens, Jeroen Spitzenberger, Joke Tjalsma, Willie Wartaal, Marit Haegens-Brugman

Als je wilt weten waarom je volgens regisseur Dylan Haegens naar deze film zou moeten gaan, moet je zijn YouTube Kanaal maar eens opzoeken. Daar noemt hij er drie: Dat er vette stunts in zitten (hoofdrolspeler Finn Vogels heeft al zijn stunts zelf uitgevoerd); de tweede reden is dat er heel veel humor in de film zit waardoor niet alleen kinderen maar ook volwassenen kunnen lachen; de derde reden is dat de dochter en de oma van de regisseur een heel klein rolletje in de film hebben … Of dat laatste nu zo’n goede reden is, daar valt over te twisten, maar de stunts en de humor zijn het zeker waard om met het hele gezin (6 – 90 jaar) naar de bioscoop te gaan om ‘Superkrachten voor je hoofd’ te gaan zien.

‘Superkrachten voor je hoofd’ draait om Lev. Helaas heeft Lev in het echte leven minder lef dan zijn naam zou doen vermoeden. Lev (Finn Vogels, 2011, “De stamhouder”) leeft een klein drama. Mank geworden door een overmoedige sprong van de garage, gezegend met ouders waarvan werkelijk helemaal niets mag en gepest op school klampt hij zich vast aan het leven van Healix, een held uit een van de games die hij vaak speelt. Healix (Jeroen Spitzenberger) beschikt over magische krachten waarmee hij mensen geneest. Bovendien kan hij met zijn heldentrucs mensen redden uit de klauwen van zijn grote tegenstander Snotman (gespeeld door regisseur Dylan Heagens). Deze droomwereld van de gamers verbindt zich met de echte wereld als er een Comic Con gehouden wordt. Lev wil daar natuurlijk graag heen om Healix te ontmoeten en heeft de stille hoop dat Healix hem kan genezen van zijn manke been. Maar, je raadt het al, zijn ouders vinden het evenement veel te gevaarlijk voor Lev. Dan verschijnt op een mooie dag zijn oma Lydia, de tegenpool van haar dochter Lidewij (prachtig vertolkt door Elise Schaap). Oma (mooie rol van Joke Tjalsma) rijdt op een rode motor met zijspan en laat zich niet zomaar de mond snoeren. Ze bedenkt allerlei plannetjes om samen met Lev leuke dingen te gaan doen.

Onder het motto “gezeur is voor bejaarden” pakt ze de koe bij de horens en regelt ze dat Lev toch naar Comic Con mag. Lidewij en Govert (Bas Hoeflaak) vormen een mooi stel ouders die gaande de film in gaan zien dat het opvoeden van Lev ook anders kan. Oma neemt Lev mee naar haar uitvinder Leo (Willy Wartaal) om een kostuum te ontwerpen. Uitvinder Leo beschikt over veel talenten, maar heel wat uitvindingen moeten nog zo worden ontwikkeld dat ze enig nut hebben.

Parallel aan de ontwikkelingen met oma gebeurt op school ook van alles. Lev fantaseert af en toe dat hij daar dankzij Healix de held speelt om indruk te maken op de meisjes die hem niet zien staan. Behalve één meisje misschien… Ook hier worden de wereld van de gamers en de echte wereld op een intelligente manier met elkaar verbonden.

‘Superkrachten voor je hoofd’ gaat over thema’s die voor veel kinderen (en volwassenen) herkenbaar zullen zijn. Het pesten op school relateert aan de mentale weerbaarheid van kinderen. Lev wijst zijn oma Lydia er voortdurend op iets niet mag van zijn ouders, maar zijn oma laat hem zien dat als je in jezelf gelooft je ver kunt komen. Zo zijn er meer thema’s te ontdekken die herkenbaar zijn: denk aan faalangst en de rol van het ouderlijk gezag. Levs vader Govert steekt er zelf ook heel op van de lessen uit de film, evenals Levs moeder.

‘Superkrachten voor je hoofd’ werkt toe naar een prachtige en dramatische climax die de kijker niet onberoerd zal laten. Daar zal Lev laten zien dat hij wel degelijk lef heeft. Niet als een verzonnen superheld uit een game. Finn Vogels als Lev is werkelijk een hele goede combinatie.

Echt een leuke film dus met humor en een traan met opmerkelijk ‘volwassen’ acteerwerk van de nog zo jonge Finn Vogels die al heel wat rollen op zijn CV heeft staan. We zullen ongetwijfeld nog vaak van hem horen.

Ton IJlstra

Waardering: 4

Bioscooprelease: 10 juli 2024

Tags: filmrecensent | Ton IJlstra

Superkrachten voor je hoofd (2024) recensie, (2024)

References

Top Articles
More than 70% of dentists now accepting patients through Canadian Dental Care Plan | CBC News
Drugstores tinker with new looks as their usual way of doing business faces challenges
'That's Hilarious': Ahsoka's Ezra Bridger Actor Reveals Surprising True-To-Life Detail Behind Sabine Reunion Scene
How To Check Your Rust Inventory Value? 🔫
D&C Newspaper Obituaries
Indiana girl set for final surgery 5 years after suffering burns in kitchen accident
Tamilyogi Download 2021
The Canterville Ghost Showtimes Near Northwoods Cinema 10
Sphynx Cats For Adoption In Ohio
Leo 2023 Showtimes Near Amc Merchants Crossing 16
Old Navy Student Discount Unidays
Anime Souls Trello
‘An affront to the memories of British sailors’: the lies that sank Hollywood’s sub thriller U-571
Her Triplet Alphas Chapter 32
Elisabeth Fuchs, Conductor : Magazine : salzburg.info
14314 County Road 15 Holiday City Oh
Nascar Espn Schedule
Best Amsterdam Neighborhoods for Expats: Top 9 Picks
Uca Cheerleading Nationals 2023
Alishbasof
Craigslist Motorcycles Salem Oregon
Watch Psychological Movies Online for FREE | 123Movies
Vegamovies Marathi
Todos los dress codes para hombre que existen, explicados
25+ Irresistible PowerXL Air Fryer Recipes for Every Occasion! – ChefsBliss
2014 Chevy Malibu Belt Diagram
R Edens Zero
Academy Sports Meridian Ms
Harleyxwest Of Leaks
Craiglist.nj
Power Outage Map National Grid
Jbz Inlog
Mesmerized Nyt Crossword
Fallen Avatar Mythic Solo
Usm.instructure
Rs3 Bis Perks
Sayre Australian Shepherds
Craigslist Covington Georgia
Gary Keesee Kingdom Principles Pdf
Craigslist Nj Apartments South Jersey
How To Evolve Nincada Into Shedinja
Heatinghelp The Wall
Norville Breast Center At Alamance Regional
Magnifeye Alcon
Power Outage Chehalis
Was genau ist eine pillow princess?
Larry's Country Diner LIVE! - 2024 Tickets - Branson Travel Office
Love In Orbit Manga Buddy
Redbox Walmart Near Me
Tetris Google Sites
Clarakitty 2022
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 5805

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.